سیستم کنترل کیفی بطری
کنترل کیفیت یکی از مهمترین مراحل در هر صنعتی است. باتوجهبه پیشرفت روزافزون علم و صنعت مهم سریع و بادقت انجام شدن است اینجاست که پای ماشین بینایی (پردازش تصویر) وارد پروسه کنترل کیفیت میشود.
در صنعت غذا کنترل کیفی بسته بندی نوشیدنی ازجمله آب معدنی، نوشابه، آبمیوه و … در خطوط تولید این محصولات غذایی از لحاظ افزایش رقابت پذیری محصول تولیدی در بازار هدف بسیار حائز اهمیت است. وجود هر گونه عیب و خطا در بطری های نگهدارنده نوشیدنی، علاوه بر جنبه های بهداشتی، باعث کاهش تمایل مشتری در تهیه آن محصول خواهد شد. بنابراین کنترل کیفی بطری های مواد غذایی سیال باید در خطوط تولیدی مورد توجه قرار گیرد.
بازرسی بطری های نوشیدنی از نظر عدم وجود عیب در درپوش و حلقه ی آب بند برای جلوگیری از نشت سیال از مهمترین جنبه های کنترل کیفی بطری های نوشیدنی است. از سوی دیگر با گذر زمان و استهلاک دستگاه های پر کن و در نتیجه کاهش دقت این دستگاه ها میزان سیال وارد شده به داخل بطری تغییر نموده و سطح سیال موجود نیز به طبع آن تغییر می کند، که در نتیجه نیازمند بررسی سطح پرشدگی سیال در بطری است.
صحت اتصال برچسب و چاپ تاریخ تولید و انقضا نیز از حیث رعایت استاندارد های بهداشتی و همچنین مشتری پسندی حائز اهمیت می باشد. به منظور بررسی صحت انجام فرآیندهای اشاره شده بر روی بطری، میتوان از یک سیستم خودکار بازرسی، که بر اساس تکنیک های بینایی ماشین عمل می کند، بهره برد. این سیستم با پردازش تصاویر گرفته شده از زوایا و موقعیت مختلف بطری ها، به کنترل کیفی آنها پرداخته و در صورت عدم ارضا ملاک های کیفی تعریف شده، آنها را از روند خط تولید حذف می کند.
ساختار سیستم
سیستم کنترل کیفی بطری پیشنهادی توسط شرکت بینا صنعت ویرا شامل دو واحد تصویر برداری و پردازشی است. در این سیستم ابتدا بر اساس سیگنال دریافتی از سنسور تعبیه شده، از قسمت های مختلف بطری تصویر برداری شده و پس از انتقال تصاویر دریافتی به واحد پردازشی، و پردازش آنها توسط تکنیک های بینایی ماشین و الگوریتم های هوش مصنوعی، وجود هر گونه عیب شناسایی شده و سیگنال حذف به واحد ریجکت ارسال می شود تا محصول معیوب به خارج از مسیر خط تولید هدایت شود. طرح کلی این سیستم در شکل 1 قابل مشاهده است.
شکل 1 – طرح کلی سیستم کنترل کیفی بطری های نوشیدنی
نمونه هایی از ایرادهای احتمالی درب بطری:
- نبود درب بطری Cap Missing
- خراب بودن پلمپ درب بطری
- شکستگی درب بطری Broken Cap
- ناهنجاری و درست بسته نشدن کلاهک Cap Misalignment
نمونه ای از ایرادهای احتمالی در میزان پرشدگی و لیبل بطری:
- بیش اندازه پرشدن بطری Over Fill
- کم تر از اندازه پرشدن بطری Under Fill
- چاپ نشدن اطلاعات (تاریخ تولید، انقضا، قیمت) Batch Code Missing
- نبود آرم روی درب محصول
- ناهنجاری مایع درون محصول (وجود داشتن شی خارجی)
شکل 2
شکل 3
نمونه دوم دستگاه کنترل کیفی بطری های آشامیدنی
طراحی شده توسط شرکت بینا صنعت ویرا
شکل 4 – طرح کلی سیستم کنترل کیفی بطری
بازرسی دهانه بطری قبل از پرشدن محصول انجام میشود و در سیستم چرخشی و یا ریلی (تسمه نقاله) انجام میشود که در این پروسه با نصب دوربین در زوایای مختلف بطری ها مورد بررسی قرار میگیرند.
- پیچی سر بطری
- سر بطری
- کف بطری از بیرون بطری
- کف بطری از درون بطری
- بدنه بطری
شکل 5 – عکسی از محیط کاربری نرم افزار
بینا صنعت پیشرو در بینایی ماشین
جهت مشاوره با شماره تماس 09143104508 یا با ایمیلinfo@binasanat.com در ارتباط باشید.
- دسته بندیصنایع غذایی
- برچسبهاآب معدنی, آبمیوه, بینایی ماشین, بینایی ماشین در صنعت, بینایی ماشین صنعتی, پردازش تصویر, پردازش تصویر صنعتی, پروژه کنترل کیفی, دلستر, دوغ, رانی, سورت اتوماتیک, سورت خودکار, کنترل کیفی, کنترل کیفی آب معدنی, کنترل کیفی آبلیمو, کنترل کیفی آبمیوه, کنترل کیفی دوغ, کنترل کیفی نوشابه, کنترل کیفی نوشیدنی, ماء الشعیر, موارد استفاده از بینایی ماشین, نوشابه, نوشیدنی, هوش مصنوعی در صنعت, یادگیری عمیق, یادگیری ماشین